Газовият интерконтектор между Сърбия и България, който се строи със

...
Газовият интерконтектор между Сърбия и България, който се строи със
Коментари Харесай

Александър Вучич: Интерконектора Сърбия - България ще открием през ноември

Газовият интерконтектор сред Сърбия и България, който се строи със забележителната поддръжка на Европейския съюз, ще бъде открит до края на ноември, разгласи през днешния ден сръбският президент Александър Вучич след срещата си с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Белград.
Прочетете още
„ Очакваме, че след 15 дни ще бъде приключен газовият интерконектор с България и ще бъде открит с всички разрешителни след по-малко от месец, до края на ноември “, сподели Вучич, представен от Танюг.

Той добави, че за реализирането на този план са получени обилни грантове и голяма поддръжка от Европейски Съюз. По думите му, Европейски Съюз е безапелационно най-големият стопански сътрудник на Сърбия във всички аспекти.

„ С Европейски Съюз реализираме две трети от износа на стока, половината от износа на услуги и три пети от всички задгранични директни вложения “, означи Вучич, представен от Българска телеграфна агенция.

Посещението на фон дер Лайен е част от обиколка на няколко страни от Западните Балкани.

„ Имахме доста положителни диалози през днешния ден и ще продължаваме да ги водим през целия ден. Доволен съм, тъй като идването на председателката на Европейска комисия в Белград е от голямо значение за нашата страна “, заключи Вучич.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР