Газовете са нормална реакция на тялото, която се появява в

...
Газовете са нормална реакция на тялото, която се появява в
Коментари Харесай

Ето какво иска да ви каже тялото чрез газовете: Ще се изненадате

Газовете са естествена реакция на тялото, която се появява в червата. Но какво в действителност ни споделя тялото?

1. Заради броя на бактериите

Бактериите предизвикват ферментация, т.е. разложение на храната, която сме яли. Този развой стартира в стомаха и по-късно в дебелото черво и от време на време продължава в тънките, което води до отделянето на газове, които изхвърляме като неприятна миризма.

2. Храните се бързо

Ако имате табиет да ядете бързо или да говорите, до момента в който се наслаждавате на обяда, по време на хранене поглъщате доста въздух. Въздухът, дружно с храната, стига до стомаха и предизвиква отичане и по този метод освобождение на газове.

Колкото повече въздух навлиза в тялото, толкоз по-подут става стомахът.

Излишният въздух ще бъде изхвърлен посредством оригване, а остатъкът, който минава през останалата част от храносмилателния тракт, ще излезе като газ.

3. Непоносимост към храна

Въпреки че може да сте се радвали на мляко и млечни артикули през целия си живот без никакъв проблем, с течение на времето това може да се промени. Така че, може да развиете нетърпимост към лактозата, съдържаща се в тези храни, тъй че няма да може да я усвоявате и ще се чувствате подути и ще отделяте газове.

Същото важи и за глутена – съставна част на доста зърнени култури, която поради нетърпимост не се преработва и предизвикват проблеми при храносмилането и заради това – газове.

4. Нередовно изпразване на червата

Редовното изпразване на червата е доста значимо за вашето здраве. По този метод изхвърляте остатъците от храна, които са ненужни за тялото. Но в случай че екскрементите останат прекомерно дълго в храносмилателния тракт, бактериите, които извършват функционалността си, предизвикват ферментация и освобождение на газове, които се натрупват в червата.

И най-после, тези газове излизат от тялото, съпроводени от доста неприятна миризма. Ако имате проблем с храносмилането, започнете да упражнявате и разнообразете диетата си с богати на фибри хранителни артикули. Необходимо е също по този начин да се включат пробиотици.

5. Тежки храни и газирани питиета

Храната минава през дълъг развой, който стартира в устата и минава през многочислени промени. Пържените и мазни храни са доста сложни за храносмилане и затова те остават по-дълго в червата.

Поради това, в процеса на храносмилане се отделят газове, които предизвикват неприятна миризма. Същото важи и за газираните и сладките питиета, съдържащи газ, което затруднява храносмилането.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР