Газовата компания „Овергаз“ и Министерството на образованието наградиха най-добрите млади

...
Газовата компания „Овергаз“ и Министерството на образованието наградиха най-добрите млади
Коментари Харесай

Наградиха най-добрите млади газови техници и изследователи


Газовата компания „ Овергаз “ и Министерството на образованието наградиха най-хубавите млади газови техници и откриватели за 2019 година. До финала на състезанието „ Най-добър млад инсталатор “ доближиха 18 дванадесетокласници и 12 десетокласници. Старт на надпреварата тази година даде изпълнителният шеф на „ Овергаз Мрежи “ Светослав Иванов, оповестиха от сдружението. Той поздрави финалистите в конкуренцията и насочи горещо предложение за бъдещето им в компанията. Иванов изясни, че търсенето на газови съоръжения сега е извънредно мощно и се чака през идващите години да пораства, защото следва Овергаз да построи 4 пъти повече газоразпределителна мрежа от тази, която експлоатира през днешния ден. Очакванията на компанията са да газифицира към 1 млн. нови български семейства, тъй че вероятностите за работа са обезпечени, заключи Светослав Иванов. В журито, което оцени дванадесетокласниците, взе участие Петър Тасков, старши специалист Сервизен център Банско-Разлог, победител в първия конкурс за млади инсталатори. Той е от тима на първите спечелили надпреварата. Неговата професионална история разказва тъкмо задачата на състезанието - да отглежда нови фрагменти, от стажанти до мениджъри.

Първото място измежду 6-те тима дванадесетокласници завоюваха Йордан Манов, Красимир Войков и Мартин Скорчев от Професионалната гимназия „ Хенри Форд “ в София, които най-бързо и точно построиха газова отоплителна и водна апаратура по скица. Отлично се показаха и класиралите се на второ място - Иван Иванов, Евгени Димитров и Борислав Иванов от Професионалната гимназия „ Иван Райнов” в Ямбол. Те и всички останали младежи, взели участие в националния кръг на състезанието, могат да стартират работа в сдруженията от системата на Овергаз още тази година.

В надпреварата сред десетокласниците по плана за дуално образование „ ДОМИНО “, спечелили са Кристиян Гергов и Любомир Ставрев от Професионалната гимназия „ Хенри Форд “ в София. Те извършиха най-коректно заданието, като съумяха да изработят и инсталират модел на водопровод. По умения не отстъпиха заелите второто място – Стефан Ковачев и Радослав Мальов от същата гимназия.

На финала на Националния обзор за млади откриватели „ Енергетика, стопанска система и математическо моделиране” 6 тима показаха планове на тематика „ Защо си коства да използваме природен газ “. Сред тях имаше хрумвания за комикс с измислени герои, убеждаващи потребителите в преимуществата на синьото гориво, флашмоб и снимане с дрон. Теодора Стаменова и Галя Петрова от Финансово-стопанска професионална гимназия „ Васил Левски “ в Монтана победиха с плана си „ Бъдеще с по-чиста сила – бъдеще с по-чист въздух! Вие сте на ход! Предай нататък “. С безапелационното си показване и систематичната работа те взеха безапелационно първата премия. На второ място се подредиха Николай Ангелов и Благовеста Петрова от Професионална гимназия „ Атанас Ц. Буров”- Русе със „ Защо си коства да използваме природeн газ? Включи газ у вас с Овергаз “.

Овергаз и Министерство на образованието и науката провеждат двата състезанието повече от 10 години. Форматът на надпреварите допуска да се съчетаят техническите и практическите умения на децата. Целта на състезанията е газовата компания да открие младите и надарени хора, а те от своя страна да получат опция за развиване в енергийния бранш.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР