„Газоснабдяващата компания „Нафтогаз Украйна“, влизаща в групата „Нафтогаз“ започна внос

...
„Газоснабдяващата компания „Нафтогаз Украйна“, влизаща в групата „Нафтогаз“ започна внос
Коментари Харесай

„Нафтогаз“ е започнал внос на електроенергия от Беларус по дългосрочен договор


„ Газоснабдяващата компания „ Нафтогаз Украйна “, влизаща в групата „ Нафтогаз “ стартира импорт на електрическа енергия от Беларус и продажбата й на украинския пазар. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на украинската нефтогазова компания.

„ Групата Нафтогаз употребява всички благоприятни условия, с цел да предложи на клиентите енергийни артикули при по-добри условия. В частност ние деверсифицираме закупуването на електрическа енергия, като започнахме импорт по дълготраен контракт с „ Беленерго “, цитира пресслужбата на компанията шефа за консолидиране на газовия бизнес на „ Нафтогаз “ Андрей Фаворов.

Според известието, първите артикули от импорт, компанията към този момент е осъществила на пазар Ден напред и на балансиращия пазар.

Газоснабдяващата компания „ Нафтогаз Украйна “ се занимава с импорт на газ и електрическа енергия на цялата територия на страната. От 1 юли в Украйна стартира действа нов електроенергиен пазар. За два месеца Украйна е внесла към 586 млн. кВтч електрическа енергия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР