Газоразпределителната компания Moldovagaz ще поиска от Газпром да намали доставките

...
Газоразпределителната компания Moldovagaz ще поиска от Газпром да намали доставките
Коментари Харесай

Молдова се отказва от част от руския газ

Газоразпределителната компания Moldovagaz ще изиска от " Газпром " да понижи доставките на газ заради остатък от гориво, който се е формирал на фона на пониженото ползване и доставки от Европа. Това е оповестил във вторник ръководителят на управителния съвет на газоразпределителното сдружение Вадим Чебан, заяви " Интерфакс ".

" Беше маркирана нуждата от навреме изпращане на претенции до " Газпром " за преразглеждане на контрактуваните размери ", е написал Чебан в своя канал в Telegram след взаимна среща на представители на Moldovagaz SA и Tiraspoltransgaz.
 Молдова обмисля да съди
Молдова обмисля да съди " Газпром "

Заради внезапно понижаване на доставките на природен газ

Себан припомня, че заради понижените газови доставки от Русия част от Молдова е минала към закупуване на гориво от, а съветският газ беше ориентиран към Приднестровието. Заради стоплянето и намаляването на потреблението на левия бряг на Днестър контрактуваните количества започнаха да се натрупват в точките на свързване на молдовската и украинската газопреносна система. При това състояние Moldovagaz е стартира да насочва тези количества към десния бряг на Днестър. Това провокира недоволството на молдовското държавно управление, което е натрупало несъразмерни ресурси от гориво в украинските и румънските газохранилища и би трябвало да ги продаде.

През март тази година " Газпром " е доставил общо 176,7 млн. куб. м природен газ, или 5,7 млн. куб. м дневно на Moldovagaz.
 Русия предизвести Молдова, че може да ѝ спре кранчето на газа
Русия предизвести Молдова, че може да ѝ спре кранчето на газа

Страната би трябвало да изплати задълженията си за доставено синьо гориво до 20 октомври
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР