Газопроводите на системата Северен поток са разрушени в резултат на

...
Газопроводите на системата Северен поток са разрушени в резултат на
Коментари Харесай

Шведската служба за сигурност: Взривът на "Северен поток" е диверсия

Газопроводите на системата " Северен поток " са разрушени вследствие на бойкот, заяви на

„ Службата за държавна сигурност работи интензивно в границите на предварителното следствие на гърмежите на газопроводите „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “. Разследването демонстрира, че това е сериозна измама “, се споделя в отчета.

Според ведомството по време на инспекцията на местата на детонациите в Балтийско море специалистите са разкрили непознати предмети и остатъци от експлозиви. Оттам показват, че продължаващото авансово следствие би трябвало да покаже дали някой може да бъде упрекнат и съден.

Прокурорът Матс Юнгквист също съобщи, че има данни детонациите на газопроводите да са бойкот, само че на този стадий не може да даде повече информация за медиите.

Припомняме, че на 26 септември в Балтийско море имаше приключване на газ в двата газопровода на " Северен поток-1 " и в един от газопроводите на " Северен поток-2 ". На един от газопроводите на " Северен поток-1 " са открити две дупки с дълбочина до 5 метра. Шведската полиция, която изследва мястото на приключване, разгласи, че газопроводите са развалени от гърмеж. 

Европейската комисия също счита, че " Северен поток " е съзнателно развален.  Засега страните се въздържат да упрекват който и да било за гърмежите.

Още по темата
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР