Газопроводът „Турски поток“ ще осигури енергийната сигурност на Европа. Ѝтова

...
Газопроводът „Турски поток“ ще осигури енергийната сигурност на Европа. Ѝтова
Коментари Харесай

Ердоган: Газопроводът „Турски поток“ ще осигури енергийната сигурност на Европа


Газопроводът „ Турски поток “ ще обезпечи енергийната сигурност на Европа. Ѝтова се споделя в публикуваното от канцеларията на президента на Турция Тайип Ердоган прессъобщение по отношение на плануваната на 19 ноември в Истанбул гала във връзка със завършването на строителството на морския сектор от газопровода.

„ Президентите Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин на 19 ноември 2018 година в Истанбул ще вземат присъединяване в церемонията по случай завършването на строителството на морския сектор от газопровода „ Турски поток “...Първата тръба ще обезпечава газ за нашата страна, а втората – за европейските страни...Получаването от страните от Европа, преди всичко на Балканите на газа, доставян от втората тръба на газопровода ще обезпечи енергийната им сигурност “, се отбелязва в известието, представено от ТАСС.

Проектът за газопровода „ Турски поток “ планува строителство по дъното на Черно море до европейската част на Турция и по-нататък до границата с Гърция. Дължината на морската част на газопровода е към 910 км, сухопътната част през турска територия – 180 км.

Първата тръба е предопределена за доставяне на турския пазар, а втората – за газоснабдяване на страните от Южна и Югоизточна Европа. Капацитетът на всяка от тръбите е за 15,75 милиарда куб м годишно всяка.

Общата стойност на плана по-рано при опцията за строителството на четири тръби се оценяваше на 11,4 милиарда $.
Според предварителната информация, планът ще обезпечи нуждата от сила за 15 млн. души, което е еднакво на мощността на 126 хиляди вятърни турбини и 370 танкера за транспорт на LNG.

Един от формалните представители на плана „ Турски поток “Sander van Rootselaar в изявление за Medya Günlüğü оповестява, че планът е на стойност 7 милиарда $ и обезпечава колосални преимущества и изгоди за Турция.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР