Газопроводът Северен поток, който свързва Русия с Германия, беше пуснат

...
Газопроводът Северен поток, който свързва Русия с Германия, беше пуснат
Коментари Харесай

„Северен поток“ отново работи

Газопроводът " Северен поток ", който свързва Русия с Германия, беше пуснат още веднъж след 10-дневен ремонт, заяви операторът му за Агенция Франс Прес.

" Работи ", съобщи представител на " Северен поток ", без да прецизира количеството на доставяния газ.

Германското държавно управление се притесняваше, че газопроводът няма да бъде отворен още веднъж от Москва след плануваната работа.

Днес сутринта съветският газ още веднъж стартира да постъпва в Германия по " Северен поток " след техническите действия по тръбопровода, които не престават от 11 юли. Това заяви осведомителна организация DPA, базирайки се на представител на компанията оператор Nord Stream AG.

" Газът още веднъж тече по газопровода ", цитира организацията.

Въпреки това компанията съобщи, че ще мине известно време, преди тръбопроводът да проработи с цялостен потенциал. Представител на Nord Stream AG съобщи, че оповестените през днешния ден размери газ подхождат на тези, доставяни от " Северен поток " директно преди профилактиката - към 67 милиона кубически метра дневно. Това дава отговор на към 40% от потенциала на тръбопровода.

Клаус Мюлер, началник на Федералната мрежова организация (германският регулатор), съобщи в сряда, че газопроводът " Северен поток " ще достави 530 GWh газ в четвъртък; това е към 30% от потенциала му. Той написа това на страницата си в Twitter. От своя страна немският газопреносен оператор Gascade съобщи, че чака да транспортира газ на равнищата отпреди ремонта (40% от пропускателната способност).

От средата на юни " Северен поток " работи единствено на 40% (67 милиона кубични метра на ден) от оптималния си потенциал заради късното връщане на газова турбина на Siemens след ремонт поради канадските наказания против Русия. По-рано съветският президент Владимир Путин съобщи, че в случай че Русия не получи назад турбината за " Северен поток ", по трасето ще могат да се изпомпват единствено 30 млн. куб. м газ дневно вместо сегашните 60 млн. куб. м. Той обърна внимание на обстоятелството, че в края на юли " друга машина би трябвало да бъде изпратена за ремонт ".

В същото време „ Газпром “ не е получил никакви документи от Siemens по отношение на връщането на газотурбинния мотор и е изпратил ново искане до немската компания. Руският холдинг означи, че връщането на турбината под наказания и последващият ремонт на други мотори въздействат на безвредната употреба на " Северен поток ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР