Газопроводът Северен поток-2 ще започне да работи в средата на

...
Газопроводът Северен поток-2 ще започне да работи в средата на
Коментари Харесай

Дмитрий Козак: Северен поток-2 ще заработи в средата на 2020г.

Газопроводът " Северен поток-2 " ще стартира да работи в средата на 2020 година Това заяви пред кореспонденти вицепремиерът на Руската федерация Дмитрий Козак, предава TACC, представена от Агения " Фокус ".
" В средата на идната година ", съобщи министърът, отговаряйки на въпроса по кое време ще бъде пуснат в употреба газопроводът. Той обаче не посочи през кой тъкмо месец това може да се случи.
По-рано съветският министър на енергетиката Александър Новак съобщи пред кореспонденти, че доставките на синьо гориво по газопровода " Северен поток-2 " може да стартират през идващите месеци, евентуално даже преди края на 2019 година
Към сегашния миг " Северен поток-2 " е приключен на 80%. Датата на привършване на плана е края на 2019 година.
Проектът включва построяването на два газопровода с общ потенциал 55 милиарда кубически метра газ годишно от брега на Русия през Балтийско море до Германия. Европейските сътрудници на " Газпром " в плана са немските Uniper и Wintershall, австрийската OMV, френската Engie и англо-холандската Shell. Тръбопроводът ще заобиколя директните страни - Украйна, Беларус, Полша и други източноевропейски и балтийски страни - през изключителните стопански зони и териториални води на Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР