Газопроводът Северен поток 2 ще удовлетвори нарастващото търсене на Европа

...
Газопроводът Северен поток 2 ще удовлетвори нарастващото търсене на Европа
Коментари Харесай

Путин: Северен поток 2 не изключва възможността за доставка на руски природен газ през Украйна

" Газопроводът " Северен поток 2 " ще удовлетвори възходящото търсене на Европа на енергийни запаси. " Това съобщи президентът на Руската федерация Владимир Путин преди началото на срещата с канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел в двореца Месеберг край Берлин, заяви TACC.
Путин акцентира, че " Северен поток 2 " не изключва опцията за доставка на съветски природен газ през територията на Украйна.
" Русия придава голямо значение на развиването на взаимноизгодното съдействие с Германия в политическата, икономическата и други сфери. Един от предпочитаните посоки е енергетиката ", акцентира още Путин.
Президентът на Русия подсети, че " Германия е един от крупните купувачи на съветските енергийни запаси. През 2017 година доставихме 53,8 милиарда куб. м, който покри повече от 30% от немския пазар, освен това потреблението на съветски газ непрестанно се усилва и през тази година се усили с 13% ", съобщи организация Фокус.
" Дори и след стартирането в употреба на газопровода „ Северен поток 2 “ Украйна би трябвало да резервира ролята си на страна, през чиято територия се доставя съветски природен газ за страните от Европа. ", добави от своя страна немският канцлер Ангела Меркел.
" В подтекста на Украйна ще приказваме за преноса на газ. Считам, че даже след стартирането на „ Северен поток 2 “ Украйна би трябвало да резервира ролята си в преноса на газ за Европа. И съм доста удовлетворена, че имаме опция да стартираме договаряния по този въпрос ", увери Меркел.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР