Газопроводът "Северен поток-2" ще бъде завършен въпреки санкциите на САЩ,

...
Газопроводът "Северен поток-2" ще бъде завършен въпреки санкциите на САЩ,
Коментари Харесай

Напук на US санкциите Русия ще построи Северен поток-2

Газопроводът "Северен поток-2 " ще бъде приключен макар глобите на Съединени американски щати, съобщи съветският министър на енергетиката Александър Новак в изявление за РБК, предава организация TACC. Москва ще приключи плана, макар че понастоящем съветската страна към момента не знае дали швейцарската компания "Allseas “, наета да постави тръбите газопровода, ще успее да приключи плана, твърди Новак, представен от "Фокус ".
"Твърде рано е да се приказва, че "Allseas “ няма да може да приключи газопровода "Северен поток 2 ". Те преустановиха работата си, с цел да се оправят с риска от наказания. Независимо от глобите, тръбопроводът ще бъде приключен, остава да се положат малко по-малко от 160 км тръби “, увери той.
Министърът означи, че "Allseas “ е изискал уточнения от Министерството на финансите на Съединени американски щати и едвам след приемането на повече информация от страна на компанията ще стане ясно дали ще тя може да продължи работата си.
По-рано американският Сенат утвърди законопроекта за военния бюджет на Съединени американски щати за 2020 година В него са планувани наказания, които администрацията на президента Доналд Тръмп да наложи върху съветската енергетика и по-специално върху плановете за газопроводи "Турски поток " и "Северен поток-2 ".
На 11 декември Камарата на представителите също гласоподава сполучливо документа, и той беше подписан от Тръмп на 20 декември. Ден по-късно компанията реализатор на плана "Северен Поток-2 “ – швейцарската строителна компания "Allseas”, разгласи че ще прекрати работата си по газопровода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР