Газопроводът Северен поток 2 едва ли ще започне да функционира

...
Газопроводът Северен поток 2 едва ли ще започне да функционира
Коментари Харесай

Северен поток 2 няма да заработи до лятото

Газопроводът " Северен поток 2 " надали ще стартира да действа през идващите няколко месеца. Това стана ясно от думи на ръководителя на немската Федерална организация по мрежите. Йохен Хоман съобщи пред всекидневника " Франкфуртер алгемайне цайтунг ", че " липсват спомагателни стъпки ", с цел да може основаното в Германия дъщерно сдружение, основано от съветския притежател " Газпром ", да бъде вписано в комерсиалния указател. " Заключението надали ще бъде допустимо през първата половина на годината ", сподели Хоман.

Мащабният план бе приключен през септември предходната година, само че към момента не е влезнал в употреба.

Новото дъщерно сдружение на " Газпром " в Германия - Gas for Europe GmbH, към този момент би трябвало да показа нужните документи за узаконяване. Говорител на Gas for Europe съобщи предходната седмица, че това ще стане " допустимо най-скоро ".

Ако Русия спре да доставя газ за страните от Европейския съюз, общността обмисля да компенсира недостига посредством доставки от Съединени американски щати, Азербайджан и Катар. Това излиза наяве от обява на първия посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел в блога му.

" През цялата предходната седмица продължихме да работим по обстановката със сигурността в Европа и нападателните дейности на Русия против Украйна, като организирахме среща на външните министри от Европейски Съюз, а Съединени американски щати и НАТО изпратиха своите писмени отговори на съветските " планове на контракти ". Ще се придържаме към нашия двустранен метод на дипломация и въздържане, и ще разтеглим поддръжката си за Украйна ", отбелязва висшият представител на Европейски Съюз по външната политика.

" Трябва да сме подготвени при положение, че дипломацията претърпи крах, по тази причина преглеждаме всички разновидности. Това включва и възстановяване на нашата непоклатимост, в това число посредством взаимна работа с сътрудници като Съединени американски щати, Катар и Азербайджан по въпроса с газовите доставки, в случай че Русия реши да понижи или да спре доставките ", акцентира Борел.

Миналата седмица той разгласи, че все още Европейски Съюз няма да подхваща нови наказания против Русия. Борел разясни, че " процесът на взимане на решение за наказания е комплициран " и че е належащо взаимно единодушие на всички страни членки и съдружници на Европейски Съюз, преди да бъдат приложени каквито и да било нови ограничения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР