Газопроводът „Северен поток 2“ е необходим за осигуряване на надеждността

...
Газопроводът „Северен поток 2“ е необходим за осигуряване на надеждността
Коментари Харесай

Партньори на Nord Stream: “Северен поток 2“ е необходим


Газопроводът „ Северен поток 2 “ е нужен за обезпечаване на надеждността и безпроблемните доставки на природен газ за Европа, счита ръководителят на компанията, която е сътрудник по плана, Klaus Schafer.

„ Добивът на природен газ в Европа последователно ще понижава, а чакаме нарастване на търсенето, което значи, че Европа ще бъде принудена да внася повече газ “, сподели през днешния ден Schafer пред публицисти, представен от непознатите медии. По думите му, Европа би трябвало да уголемява газовата си инфраструктура и диверсификацията на източниците на доставки. Uniper работи по планове за полутечен природен газ, обезпечаване на доставки от Съединени американски щати, поддържа плана „ Южен газов кулоар “. „ Заедно с другите снабдители, Русия е значим и благонадежден снабдител “, изяснява той, представен от организация Bloomberg.

Ден по-рано от другият сътрудник по „ Северен поток 2 “ Wintershall обясниха, че поддръжката за финансирането на плана остава.

Европейските сътрудници по плана за газопровода „ Северен поток 2 “ в лицето на Shell, OMV, Engie, Uniper и Wintershall са дали на Nord Stream 2 AG финансиране в размер от 324 млн. евро всяка. Това заяви пред публицисти по-рано ръководителят на Wintershall Марио Мерен. Това съгласно думите му е финансиране в размер от 1,6 млрд.евро.

„ Механизмът е подобен, че всички плащаме по едно и също време. Трябва обаче да обясня за какъв заем става въпрос. Единият заем е за сума от 1,4 милиарда евро, по 287 млн. евро на компания. Следващото съглашение за заем е за към 50 млн. евро на компания. “, споделя той.
По думите му пъртия транш е бил заплатен през юни, вторият – през декември.

Немската Wintershall възнамерява през 2018 година да даде на Nord Stream финансиране на равнището от предходната година – 324 млн. евро.
По-рано през днешния ден стана ясно, че регистрираната от Uniper чиста загуба за 2017 година е 538 млн. евро, което е 6 пъти по-малко от данните за предходната година. През 2018 година компанията чака облага преди налози в диапазона от 00,8 милиарда евро до 1,1 милиарда евро.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР