Газопроводът EastMed, който предвижда транспортиране на ресурси от Източното Средиземноморие

...
Газопроводът EastMed, който предвижда транспортиране на ресурси от Източното Средиземноморие
Коментари Харесай

Газопроводът EastMed може да бъде свързан с ТАР, според премиера на Италия


Газопроводът EastMed, който планува превозване на запаси от Източното Средиземноморие до Гърция през Кипър и Крит може да бъде обвързван с Трансадриатическия газопровод (TAP), който ще доставя азербайджански газ за Европа. Както оповестява Trend, базирайки се на организация Ройтерс, това е споделил министър председателят на Италия Джузепе Конте.

Говорейки за строителството на газопровода „ Посейдон “, който е последна част от EastMed, той е споделил, че Италия не е подготвена да позволи пробутване на газопровода „ Посейдон “ през Отранто (южен гард в Италия), само че инфраструктурата може да бъде обвързвана с газопровода ТАР.

„ Към сегашния миг държавното управление не е заинтригувано от крайния сектор „ Посейдон “, както се планираше първоначално “, е споделил той.

Газопроводът ТАР е на стойност 4,5 милиарда евро и е част от плана „ Южен газов кулоар “. Първоначалният потенциал на ТАР е за 10 милиарда куб м газ годишно с опция за удвояване. Очаква се строителството на ТАР да приключи през 2020 година и към края да бъде превозен първият газ за Европа. Дължината на ТАР е 878 км, от които 550 км са на територията на Гърция, 215 км – през Албания, 105 км е дължината на правата по дъното на Адриатическо море, а 8 километра минават през територията на Италия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР