Газопроводът Балкански поток“ е много важен за Сърбия, заяви днес

...
Газопроводът Балкански поток“ е много важен за Сърбия, заяви днес
Коментари Харесай

Вучич: Балкански поток е много важен за Сърбия

Газопроводът „ Балкански поток “ е доста значим за Сърбия, съобщи през днешния ден президентът на страната Александър Вучич. Той посети строящата се компресорна станция Велика Плана и заяви, че е горделив, че скоро ще бъде открита „ прелестна компресорна станция “, без която „ няма да имаме уравновесено налягане на газ и няма да можем да отведем газ до границата с Унгария “.

Вучич акцентира, че 402-километровият газопровод през територията на Сърбия е построен за малко време с минимално забавяне от един или два месеца, поради пандемията от ковид.
 Вучич: Без граници за жителите на Сърбия, Северна Македония и Албания от 2023 година Вучич: Без граници за жителите на Сърбия, Северна Македония и Албания от 2023 година
„ Ако успеем да създадем това, на 1 януари 2023 година към този момент да няма граници сред нашите страни “, сподели сръбският президент Алекс...

Според него, в идващите 20 години основните действия ще бъдат свързани с енергийната сигурност на всяка страна, прехраната и обществените финанси.

Сърбия би трябвало да обезпечи бъдеще, обвързвано с несъмнено най-евтината електрическа енергия в района, сподели още той.

По време на обиколката на строителните действия участваха генералният шеф на „ Сърбиягаз “ Душан Баятович, шефът на „ Газтранс “ Игор Йолкин и съветският дипломат Александър Бокан Харченко.

Баятович съобщи, че проектът е да се газифицира в допълнение Източна Сърбия, а през октомври би трябвало да стартират дейностите по газифицирането на сектора от Лесковац до Враня.
 Вучич към сърбите: Трябва да се гордеете с вашия президент Вучич към сърбите: Трябва да се гордеете с вашия президент
Президентът на Сърбия Александър Вучич разяснява обстановката в страната като оцени, че идващите избори, които ще се проведат през март...

В началото на юли " Сърбиягаз " и унгарската FGSZ свързаха на границата с Унгария тръбите от газопровода " Балкански поток ", по който в бъдеще ще тече газ от Турция до Централна Европа през България и Сърбия, напомня БГНЕС.

Според проекта първите размери пренос на съветски газ през Сърбия за Централна Европа би трябвало да се осъществят на 1 октомври.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР