Газопроводът България-Гърция е гръмнал в района на Кулата, съобщи bTV.

...
Газопроводът България-Гърция е гръмнал в района на Кулата, съобщи bTV.
Коментари Харесай

Газопроводът България-Гърция е гръмнал в района на Кулата

Газопроводът България-Гърция е гръмнал в региона на Кулата, заяви bTV. Всички институции са на място. Засега няма данни за потърпевши при случая.

Около 300 метра от трасето е наранено. От Министерството на енергетиката са съобщили за медията, че е "гръмнала главната тръба, по която се доставя газ от България за Гърция ".

Газопроводът има защитна система, която при засичане на теч, го блокира.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков научи за случая, до момента в който е в София и потегля за мястото на повредата.

Районът е блокиран от полиция.

Очаквайте детайлности.

Цялостното създаване на междусистемната газова връзка Гърция-България се чака да завърши през октомври тази година.

Газопроводът IGB е планиран, с цел да свърже с гръцката национална газопреносна система в региона на гр. Комотини (Гърция) и с българската национална газопреносна система в региона на гр. Стара Загора. Планира се общата дължина на газопровода да е 182 км, диаметърът на тръбата - 32’’ - и планов потенциал до 3 млрд.м3/година в посока Гърция-България. В взаимозависимост от пазарния интерес към прилагане на по-голям потенциал и опциите на прилежащите газопреносни системи, потенциалът е планиран да се усили до 5 млрд.м3/година, като следва развиването на пазара и по този метод позволявайки назад подаване (от България към Гърция) с в допълнение създаване на компресорна станция. Налице е подписан Меморандум за съгласие сред „ АЙ СИ ДЖИ БИ” АД и TAP AG по отношение на взаимни дейности по отношение на бъдещо свързване на газопровода IGB и с Трансадриатическия газопровод.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР