Газът в Европа поскъпва за трети пореден ден на търговия,

...
Газът в Европа поскъпва за трети пореден ден на търговия,
Коментари Харесай

Газът в Европа поскъпна над 150 евро за мегаватчас

Газът в Европа нараства за трети следващ ден на търговия, достигайки за малко равнища към 165 евро за мегаватчас за пръв път от 13-ти октомври насам.

Към 12.00 часа българско време фючърсите на нидерландския газов TTF с доставка през януари 2023 година нарастват с 4% към 153 евро за мегаватчас, откакто през ноември европейският газ нарастна с над 20% поради упованията за намаление на температурите предвид на настъпващата зима, което да усили потреблението и да понижи запасите в газовите складове на остарелия континент.

Хранилищата в Европейски Съюз са запълнени приблизително на 93,19% към 29-и ноември, съгласно последни данни на Gas Infrastructure Europe (GIE), откакто към средата на ноември те бяха запълнени на равнища над 95,5%.

За повишаването на синьото гориво въздействие продължава да оказват и проблеми с норвежкото находище Troll и с терминала Barrow North в Обединеното кралство.

" Газпром " към момента продължава да доставя газ за Европа през Украйна, въпреки и в понижени количества, като при започване на седмицата съветският енергиен колос съобщи, че е решил да не понижава доставките на газ за Молдова, само че в същото време си резервира правото да понижи или даже да приключи доставките, в случай че Кишинев не успее да извърши контрактуваните заплащания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР