Газът в Европа поевтинява с около 10% под 60 евро

...
Газът в Европа поевтинява с около 10% под 60 евро
Коментари Харесай

Газът в Европа поевтинява с 10% заради пълните хранилища

Газът в Европа поевтинява с към 10% под 60 евро за мегаватчас при започване на търговията в понеделник предвид на много високата за този интервал на годината запълняемост на газохранилищата на остарелия континент и макар завърната се през последни дни същинска зима, която обаче, съгласно прогнозите, скоро ще бъде последвана още веднъж от по-меко време най-малко до първата седмица на февруари.

Февруарските фючърси на нидерландския газов хъб TTF поевтиняват към 11.30 часа българско време с 10,8% до 58,80 евро за мегаватчас, отправяйки още веднъж взор към 16-месеченото дъно към 51,40 евро/MWh от 17-и януари.

В рамките на месец януари газът в Европа поевтинява с над 20%.

Студеното време през последни дни усили потреблението на газ за отопление, само че високите равнища на предпазване и мощните доставки на полутечен природен газ оказват помощ за поддържане на цените на равнища към 60 евро за мегаватчас.

Пазарът може да се успокои в допълнение през идващите дни, като температурите в Северозападна Европа стартират леко да се покачват, като се чака по-топлото време да продължи до първата седмица на февруари, съгласно прогнозата Maxar Technologies Inc.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР