Газът поскъпва, реши Комисията за енергийно и водно регулиране. Новата

...
Газът поскъпва, реши Комисията за енергийно и водно регулиране. Новата
Коментари Харесай

Комисията за енергийно и водно регулиране реши – газът поскъпва с малко над 20 на сто

Газът нараства, реши Комисията за енергийно и водно контролиране. Новата цена ще влезе в действие със задна дата и ще важи за месец септември. Одобреното предложение на „ Булгаргаз ” е за цена от 22 лв. и 46 стотинки за мегаватчас, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.

Това значи, че цената на синьото гориво ще скочи с малко над 20 на 100. В одобрената цена на природния газ от 22,46 лева на мегават час са включени цената на природния газ на входа на газопреносните мрежи и съставния елемент за компенсиране на разноски, покриваща разноските на „ Булгаргаз “за предпазване на количества в подземното газово вместилище „ Чирен “ в осъществяване на отговорности по проекта за деяние при изключителни обстановки.

От КЕВР показват,че при определянето на доставните цени са регистрирани общото количество природен газ за месец септември 2020 година и относителния дял на количествата за социална доставка на природен газ, програмата за освобождение на природен газ, както и по двустранните контракти. Преди дни шефът на „ Булгаргаз “ Николай Павлов увери, че макар нарастването, цената на парното няма да се промени.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР