Газа и Западният бряг в крайна сметка трябва да бъдат

...
Газа и Западният бряг в крайна сметка трябва да бъдат
Коментари Харесай

Байдън залага на Палестинската автономия като решение на кризата в Газа

Газа и Западният бряг в последна сметка би трябвало да бъдат " обединени " под нова Палестинска власт . Това означи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в обява за " Вашингтон пост ".

Тезите на Джо Байдън за мир в Близкия изток са в подтекста на въпросите към бъдещето на района, откакто Израел реализира задачата си да смаже въоръжената формация Хамас.

" Докато се стремим към мир, Газа и Западният бряг би трябвало да се обединят още веднъж под една конструкция на ръководство, в последна сметка под съживена Палестинска власт, защото всички ние работим за решението с две страни ", написа Байдън в материала, оповестен във " Вашингтон пост ".

Най-големият съдружник на Израел Вашингтон даде цялостната си поддръжка за отговора на страната на ударната офанзива от 7 октомври на Хамас, която остави 1200 жертви, най-вече цивилни. Около 240 души са взети за заложници.

Но защото броят на починалите от израелската военна акция в Газа продължава да нараства - до 12 300 души, в това число повече от 5000 деца, съгласно държавното управление на Хамас - Съединените щати показаха угриженост по отношение на метода на ударите и повдигнаха въпроси по отношение на дълготрайното бъдеще на територията, откакто Хамас бъде надвит .

" Решението за две страни е единственият метод да се подсигурява дълготрайната сигурност както на израелския, по този начин и на палестинския народ. Въпреки че сега може да наподобява, че бъдещето в никакъв случай не е било по-далеч, тази рецесия го направи по-наложително от всеки път ", написа Джо Байдън.
 Кой ще ръководи Газа при положение на проваляне на
Кой ще ръководи Газа при положение на проваляне на " Хамас "?

Световните и районните сили, дружно с Организация на обединените нации, нищят въпроса в Бахрейн на Диалога в Манама

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху не отхвърли проекта на Байдън, само че сподели, че палестинската власт " в сегашната си форма не е в положение да поеме отговорност за Газа ".

Палестинският президент Махмуд Абас не е осъдил нападението на Хамас и неговите висши министри го честват, сподели Нетаняху.

" Не можем да имаме гражданска власт в Газа, която поддържа терора, предизвиква терора, заплаща за гнет и учи на гнет ", сподели той на конференция.

Междувременно Абас прикани Байдън да употребява своето " доста въздействие " върху Израел " с цел да се намеси неотложно, с цел да... спре тази филантропична злополука, този геноцид против нашите почтени хора ".

В писмото си Байдън също заплаши със наказания против заселниците, които правят принуждение против палестинци на Западния бряг на фона на спора в Газа.
 Възстановиха връзките в линията Газа
Възстановиха връзките в линията Газа

Те бяха пресечен през октомври

" Бях безапелационен пред израелските водачи, че екстремисткото принуждение против палестинците на Западния бряг би трябвало да спре и че тези, които правят насилието, би трябвало да бъдат подведени под отговорност ", напомни президентът на Съединени американски щати.

" Съединените щати са подготвени да подхващат лични стъпки, в това число издаване на визови забрани против екстремисти, атакуващи цивилни на Западния бряг ", заключи Джо Байдън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР