Гъвкава 5G базирана хибридна платформа, осигуряваща едновременно мобилна мрежова комуникация

...
Гъвкава 5G базирана хибридна платформа, осигуряваща едновременно мобилна мрежова комуникация
Коментари Харесай

Continental разработи глобално 5G решение тип „автомобил към всичко останало

Гъвкава 5G основана хибридна платформа, осигуряваща по едно и също време мобилна мрежова връзка и бърз и благонадежден продан на данни, създаде софтуерната компания Continental. Решението към този момент получи премията на потребителите на идното ревю CES в Лас Вегас.

Свързаните коли разрешават на водачите и на пътнците достъп до неповторими развлекателни и осведомителни услуги. Те обаче имат капацитет да предоствят в действително време услуги за настоящо положение на трафика, за проблеми на пътя, да задействат в бъдеще функционалности в помощ на сигурността, общувайки непосредствено с други транспортни средства, а това прави шофирането по-безопасно и по-ефикасно. За реализиране на тази цел Continental разработни хибридно решение V2X, което интегрира технологии освен за 4G и 5G мрежов достъп, само че и профилирани късообхватни връзки (Dedicated Short Range Communication - DSRC) и клетъчни V2X за директна връзка сред колата и всичко останало (V2X). Това дава опция на производителите на автомобилин да се оправят с огромното предизвикателство при разгръщането на V2X системи в световен мащаб.

За разлика от елементарните мобилни мрежи, технологията за основаване на директна V2X съгласуваност варира в другите региони по света. В някои райони избират са основават DSRC мрежи, в други се насочват към бъдещия стандарт Cellular-V2X. Новото хибридно решение V2X на Continental дава опция за потребление на един и същи хардуер и програмен продукт, поддържащ всеки вид информационен стандарт. Това понижава както цента, по този начин и сложността при световно разрастване на приложение за V2X връзка.

Функционални преимущества от съчетание на 4G/5G и V2X

По време на развойния интервал, инженерите на Continental интегрират всички условия за сигурност, позициониране и приложена работна рамка, несъмнено, със съдействието на своите 4G/5G парньори.



Снимка: Continental

„ Адхок мрежите посредством V2X могат фрапантно да усилят пътната сигурност. Директната информация, обменяна сред колите, може да усъвършенства решенията, вземани от водачите или автоматизираните системи “, изяснява доктор Бернард Клъмп, началник на отдела за пасивна сигурност и датчици в Continental.

Първият план на компанията е в Китай. Ако колата се приближи до строителство на пътя, късовъобхватният V2X стартира да „ разисква “ обстановката от разстояние 1 км. В резултат водачът е квалифициран за идно прекъсване или понижаване на скоростта. Ако бъде задействана и връзката с по-голям обсег, водачът ще получи опция да промени маршрута, избирайки обиколен път да вземем за пример. Работниците на пътя също могат да се възползват от навременната информация, намалявайки риска от бързодвижещи се към тях коли. Точно подобен план сега се осъществя в Китай посредством платформата на Continental.



Снимка: Continental

Автоматизираната кола би трябвало да обработи тази информация още по-рано. Например при стеснения на пътя или развалена пътна маркировка ще изиква колата да „ върне “ ръководството на водача. В този случай е нужно задоволително време, с цел да се избегне стресова за водача обстановка.

Continental възнамерява да стартира произвеждане на своята хибридна платформа V2X в началотио на 2020 г.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР