Гастролиращ измамник по Черноморието. Мним кандидат за работа обикаля курортите

...
Гастролиращ измамник по Черноморието. Мним кандидат за работа обикаля курортите
Коментари Харесай

Мним кандидат за работа обира бъдещите си колеги

Гастролиращ лъжец по Черноморието. Мним претендент за работа обикаля курортите по морето и обира бъдещите си сътрудници. За това алармират пострадали от младежа. Последният случай е от Обзор. През почивните дни в магазин за сувенири в града идва нов претендент за работа. Момчето се показва за Асен от Плевен.
„ Изглежда очевидно на към 20 години, описа ни че е живял доста години в Русия, че знае съвършено 5 езика, което беше плюс за него да бъде назначен. В неделя пристигна да се запознае с сътрудниците, да го обучим и да види дали това ще му хареса и вероятно в понеделник да бъде назначен”, разяснява Лидия Илиева, шеф на магазина.
Момчето обаче не чака предопределение. Започва да работи още преди да получи работата - до момента в който е настанен в стая с бъдещия си сътрудник Пламен.
„ Трябваше аз да го обуча защото бях на промяна. Сутринта, когато се разсъниха погледнах, че вратата беше отворена, него го нямаше и първата ми мисъл беше да си погледна портфейла. В него нямаше никакви пари”, сподели пострадалият Пламен Иванов.
Изчезва заплатата, която Пламен получил преди ден, до лев. С нея и мистериозният Асен.
Първоначално новият продавач-консултант не се сторил недоверчив на Пламен и сътрудниците му. Когато връщат лентата обратно обаче всичко подсказвало, че става дума за лъжец.
„ Питаше ме за часовника ми дали е скъпа марка, също така дали дремя надълбоко, с цел да не ме будел. След кражбата навързах нещата. Говореше малко несвързано, някои думи ги бъркаше”, добави Пламен Иванов.
Пред бъдещите си сътрудници разказвал, че е работил в Русия и Чехия като сервитьор. След което почнал работа и по Черноморието.
„ Изглежда на към 20-21 години, русоляв, със сини очи”, разказа го Пламен.
Сега за Асен припомнят единствено фрагментите, снимани от охранителните камери в магазина. Те се предоставени и на полицията. Управителят на обекта разгласява фотография с лицето на момчето и в обществените мрежи. Измамените се оказват мнозина – по цялото Черноморие.
„ Всъщност обаче се оказа, че не е Асен, а Асан. Разбрахме, че е от Плевен, работил в Несебър, Слънчев бряг, а обстановката е същата, както при нас. Назначават го някъде на работа, обира сътрудниците си и изчезва. Говорим за огромен лъжец. Следващите би трябвало да се пазят. Подали сме сигнал в полицията и сега се издирва”, уточни Лидия Илиева.
От полицията в Несебър оповестиха, че по случая към този момент е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР