Гастроинтестиналните симптоми са свързани с по-тежка форма на Covid-19 и

...
Гастроинтестиналните симптоми са свързани с по-тежка форма на Covid-19 и
Коментари Харесай

Стомашното разстройство предвещава по-тежка форма на Covid-19

Гастроинтестиналните признаци са свързани с по-тежка форма на Covid-19 и по-лоша прогноза, оповестиха два американски проучвателен екипа, представени от Ройтерс.

Единият екип е прегледал 38 предходни проучвания, обхванали повече от 8400 пациенти. Резултатите демонстрираха, че хората с диария е с 63 % по-вероятно да развият тежка форма на Covid-19. Според доктор Субаш Гимире от болничното заведение " Гъртри Робърт Пакър " в Пенсилвания тези заболели може да са с по-висок вирусен товар, което кара тялото да реагира по-остро.

Другият екип е изследвал 921 пациенти. Той откри, че към 22 % с най-малко един гастроентерологичен признак постъпват по-често в болница и интензивно поделение.

Колкото повече гастроинтестинални признаци имат пациентите, толкоз повече се усилва вероятността от болнично лекуване, твърди доктор Дарбаз Аднан от медицинския академични център " Ръш " в Чикаго.

Той предлага лекарите, оценяващи положението на пациенти с Covid -19, да имат поради, че гастроинтестиналните проблеми могат да алармират несъмнено по-висок риск от утежняване на положението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР