Гъста мъгла и полет при неподходящи условия са версиите, по

...
Гъста мъгла и полет при неподходящи условия са версиите, по
Коментари Харесай

Гъста мъгла е вероятната причина за падането на хеликоптера на Кобе Брайънт

Гъста мъгла и полет при несъответствуващи условия са версиите, по които полицията проверява гибелта на именития баскетболист Кобе Брайънт. Бившият състезател на " Лос Анджелис лейкърс " почина в неделя, дружно с 13-годишната си щерка Джана Мария, откакто частният му хеликоптер се разруши в градчето Калабас в покрайнините на Лос Анджелис.

На борда е имало девет души, като всички са починали.

Близо 12 часа след злополуката полиция в Лос Анджелис удостовери самоличността на починалите в злополуката. До момента не е ясно само името на водача на хеликоптера.

Освен Брайънт и 13-годишната му щерка, на борда са били треньорът по бейзбол Джон Алтобели, дружно със своята брачна половинка Кери и щерка си Алиса Алтобели, Сара и Пейтън Честър, както и треньорът по баскетбол от учебно заведение " Харбър " - Кристина Маузер.

Неподходящо за полети време

Катастрофата на хеликоптера на Брайънт е станала при условия, които не разрешават летателни апарати да бъдат във въздушното пространство, преодават CBS News и " Асошиейтед прес ".

Въпреки че хеликоптерът Sikorsky S-76 е считан за един от най-сигурните, то мъглата е била прекомерно гъста, с цел да може да лети. Според CBS полицията в Лос Анджелис не е можела да вдигне хеликоптери във въздуха точно поради неприятното време.

" Метеорологичната конюнктура не покриваше нашите минимални стандарти за полети. Мъглата беше задоволително гъста, с цел да свалим на земята всичките ни хеликоптери ", сподели представителят на полицията Джош Рубенстайн.

 Гъста мъгла е евентуалната причина за рухването на хеликоптера на Кобе Брайънт
© Reuters

Все още не е ясно дали възбрана за полети е имало сега, когато хеликоптерът на Брайътн е изхвърчал.

Сайтът TMZ, който пръв заяви за гибелта на някогашния баскетболист, разгласи, че водачът на летателния уред е бил известен, че лети прекомерно ниско. Той се е свързал с въздушния надзор на летище " Бърбанк " в 9.30 часа локално време, откакто е кръжал няколко пъти на, изчаквай мъглата да се разсее.

Десет минути по-късно (9.40 часа) хеликоптерът се насочва на север към планинска околност, а в 9.45 часа се удря в рид на към 500 метра със скорост от 176 м/ч.

Затруднения при следствието

Малко след злополуката щатският шериф на Лос Анджелис Алекс Вилянуева изясни, че следствието е доста затруднено, поради мястото на злополуката. Според него може да отнеме няколко седмици, до момента в който аргументите за злополуката бъдат дефинитивно изяснени.

Освен полиция и пожарникари, на мястото са изпратени и чиновници на две федерални организации – Националния ръб на транспортната сигурност и Федерална авиационна администрация.

Фотогалерия: Кобе Брайънт - вдъхновителят с необятната усмивка >

" Служителите доста бързо отделиха периметър, в който следствието незабавно стартира. От логистична позиция обаче то може да бъде призрачен сън, намираме се в околност, където има доста къщи, а и стотици хора незабавно са се стекли на мястото на злополуката ", прецизира Вилянуева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР