Гъруин Прайс вдигна титлата на финалите на Световните серии по

...
Гъруин Прайс вдигна титлата на финалите на Световните серии по
Коментари Харесай

Гъруин Прайс вдигна титлата на финала на Световните серии по дартс

Гъруин Прайс подвигна купата на финалите на Световните серии по дартс на PDC за 2022 година. Уелсецът реализира извънредно трагична победа с 11:10 на финала в зала " AFAS Live " в Амстердам над представителя на домакините Дирк ван Дайвенбоде. Това е втори подобен трофей в кариерата на " Ледения ", който си обезпечи и чек на стойност 70 хиляди паунда.

Пътят на Прайс до финала не мина без спънки, като съвсем всеки от неговите дуели бе извънредно оспорван. Той стартира присъединяване си в шампионата от втория кръг, където победи Мат Кембъл с 6:5 лега. След това на 1/4-финала уелсецът надви с 10:8 над Джо Кълън, а на 1/2-финала отстрани е Джеймс Уейд след триумф с 11:9.

Финалът предложи ужасно представление. Мачът на процедура вървеше лег за лег, като ту единият състезател излизаше напред в резултата, ту другият, само че никой не успяваше да се откъсне съществено в резултата. В последна сметка се стигна до съдбоносен 21-ви лег, в който Ван Дайвенбоде хвърляше пръв и имаше преимущество, само че не съумя да се вазползва от него и позволи пробив, който се оказа и съдбовен за крайното 11:0 в интерес на Прайс.

Нидерландецът хвърли 7 максимума против единствено 2 на Прайс. Той бе и по-точен при чекаутите с 52% укпешни хвърляния, против 50% на уелсеца. " Ледения " обаче бе с по-добри междинни стойности от 100 точки, против 97 на Ван Дайвенбоде.

Това е седма мейджър купа за Прайс в PDC и втора през този сезон, след триумфа на Интернешънъл дартс оупън. За Ван Дайвенбоде пък това бе първи огромен край в кариерата му, като нидерландецът от ден на ден се постанова като един от най-проспериращите играчи в последните години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР