Гърция заяви в петък, че е разположила повече граничари, за

...
Гърция заяви в петък, че е разположила повече граничари, за
Коментари Харесай

Гърция: Завинаги затваряме вратата на незаконните трафиканти на хора

Гърция съобщи в петък, че е разположила повече граничари, с цел да „ затвори вратата “ за мигранти, които нямат право да останат. Това е най-новият симптом за сгъстяване на позицията против търсещите леговище след новия скок в броя на идващите, заяви в. „ Катимерини “.

Премиерът Кириакос Мицотакис сподели пред Народното събрание, че е одобрил наемането на 400 охранители на сухопътната граница на Гърция с Турция и още 800 охранители за нейните острови. Гърция също ще модернизира морските си патрули, сподели той.

В сряда определеното през юли консервативно държавно управление разгласи проекти да затвори пренаселените бежански лагери на островите и да ги размени с по-ограничителни центрове.

„ Добре пристигнали в Гърция са единствено тези, които сме избрали. Тези, които не са добре пристигнали, ще бъдат върнати ”, сподели Мицотакис. „ Ние ще затворим вечно вратата на противозаконните трафиканти на хора, за тези, които желаят да влязат, макар че нямат право на леговище. “

Гърция беше главната входна врата към Европейския съюз за повече от милион души, бягащи от спорове през 2015-2016 година.-->

Пристигането на мигранти и бежанци от прилежаща Турция още веднъж набъбна и повече от 37 000 души са натъпкани в лагери на острови, които работят надалеч над техния потенциал. Правителството желае да реалокира до 20 000 души на континента до края на годината.

Кабинетът също по този начин създаде нова рамка за ускорение на обработването на настояванията за леговище, която групите за отбрана на човешките права подлагат на критика като „ бърз “ опит, който ще попречва достъпа до обективен развой за леговище за бежанците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР