Гърция заяви, че е решена да защитава границите си, след

...
Гърция заяви, че е решена да защитава границите си, след
Коментари Харесай

Гърция отблъсна 4000 мигранти на границата си

Гърция съобщи, че е решена да пази границите си, откакто мигранти се пробваха да преминат в страната от Турция, заяви АНА-МПА.
Правителството ще направи всичко, което е належащо, с цел да отбрани границите на страната, съобщи държавният представител Стелиос Пецас пред кореспонденти след изключително съвещание при премиера Кириакос Мицотакис, предава Българска телеграфна агенция.

През последните 24 часа гръцките управляващи са предотвратили опити на 4 000 души да преминат границата, сподели представителят. Границата са съумели да преминат 66 души, които " нямат нищо общо с Идлиб ", добави Пецас. Гръцката полиция стреля през днешния ден със сълзотворен газ против групи мигранти, хвърлящи камъни на границата с Турция. Телевизията сподели фрагменти, на които групи хора хвърлят камъни към гръцката полиция от турската страна на границата в събота сутринта. На медиите не бе разрешено от гръцките управляващи да приближат границата и бяха държани на един километър разстояние.

Свидетел съобщи пред Ройтерс, че в региона мощно мирише на сълзотворен газ.

Днес в Истанбул турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че в петък 18 хиляди мигранти са минали от Турция в Европа и планува нова вълна от 30 хиляди в събота. Агенцията обаче дефинира числата, упоменати от Ердоган, като пресилени по отношение на това, което са видели кореспонденти на границата.

Гърция съобщи в събота, че е решена да пази границите си откакто мигранти се пробваха да преминат в страната от Турция, заяви Ройрес.

Правителството ще направи всичко, което е належащо, с цел да отбрани границите си, съобщи държавният представител Стелиос Пецас пред кореспонденти. През последните 24 часа гръцките управляващи са предотвралили опити на 4 000 души да преминат границата, сподели представителят. Това няма нищо общо с Идлиб, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР