Гърция заяви, че е решена да защитава границите си, след

...
Гърция заяви, че е решена да защитава границите си, след
Коментари Харесай

Гърция предотвратила опит на 4000 мигранти да влязат в страната

Гърция съобщи, че е решена да пази границите си, откакто мигранти се пробваха да преминат в страната от Турция, заяви АНА-МПА.

Правителството ще направи всичко, което е належащо, с цел да отбрани границите на страната, съобщи държавният представител Стелиос Пецас пред кореспонденти след изключително съвещание при премиера Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година, предава Българска телеграфна агенция.

През последните 24 часа гръцките управляващи са предотвратили опити на 4 000 души да преминат границата, сподели представителят.

Гърция: Ще защитваме границата си

Границата са съумели да преминат 66 души, които "нямат нищо общо с Идлиб ", добави Пецас. Гръцката полиция стреля през днешния ден със сълзотворен газ против групи мигранти, хвърлящи камъни на границата с Турция. Телевизията сподели фрагменти, на които групи хора хвърлят камъни към гръцката полиция от турската страна на границата в събота сутринта. На медиите не бе разрешено от гръцките управляващи да приближат границата и бяха държани на един километър разстояние.

Свидетел съобщи пред Ройтерс, че в региона мощно мирише на сълзотворен газ.

Днес в Истанбул турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че в петък 18 хиляди мигранти са минали от Турция в Европа и планува нова вълна от 30 хиляди в събота. Агенцията обаче дефинира числата, упоменати от Ердоган, като пресилени по отношение на това, което са видели кореспонденти на границата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР