Гърция засилва сигурността на сухопътната си граница с Турция, използвана

...
Гърция засилва сигурността на сухопътната си граница с Турция, използвана
Коментари Харесай

Гърция укрепва границата си с Турция

Гърция ускорява сигурността на сухопътната си граница с Турция, употребена от хиляди мигранти за скрито влизане в Европа, съобщи АП.

За задачата държавното управление в Атина отпуска спомагателна защита, поддържана от мрежа от мощни камери за наблюдаване

Страната се бори с прилив на бежанци от Турция. Гърция в този момент е главната точка на влизане в Европа.
 Гърция строи плаваща ограда в морето, с цел да стопира бежанците
Гърция строи плаваща ограда в морето, с цел да стопира бежанците

За да спре напора към островите...

Гръцките мигрантски лагери на островите в Егейско море са залети от от ден на ден нови идващи мигранти. По тази причина лагерите са нефункционални и мощно пренаселени. През тази седмица се появиха детайлности за проект за основаване на плаваща преграда за блокиране на мигрантските лодки в Егейско море.

На североизточната сухопътна граница с Турция, която е по река Марица (Еврос гр. име), армията и полицията са почнали взаимни патрули . За задачата полицията наема още 400 гранични чиновници.

" Вече започнахме взаимните патрули ", сподели Илиас Акидис, началник на полицейския съюз в близкия град Орестиада. " И инсталирането на 11-те камери за наблюдаване по поречието на реката. "
 Европейска комисия с зов за децата бежанци
Европейска комисия с зов за децата бежанци

Инициатива на Гърция

Гърция към този момент е издигнала 10-километрова ограда по продължение на част от границата, където реката се отклонява, оставяйки суха земя, през която мигрантите елементарно могат да преминат.

Камерите ще бъдат издигнати на 50-метрови високи стойки и всяка от тях ще може да следи 10-километрова права от 200-километровата граница.

" Камерите ще покрият това, което не можем да следим изцяло с личен състав на място... тъй като това е дълъг сектор на реката ", сподели Акидис.

В момента Гърция има максимален брой идващи мигранти в Европа , с към 75 000 през предходната 2019 година - в това число към 15 000 на Еврос. Това демонстрират данни на организацията на Организация на обединените нации за бежанци (UNHCR).
 Гърция стартира стратегия за отбрана на децата бежанци
Гърция стартира стратегия за отбрана на децата бежанци

Офисът на премиера ще управлява програмата " Без самотни деца "...

Въпреки че това е към момента надалеч от близо 1 милион идващи през 2015 година, в пика на имиграционната рецесия в Европа, той е с 50 % по отношение на 2018 година

И - за разлика от 2015 година, когато съвсем всички продължиха към процъфтяващото сърце на Европа - множеството се озоваха в капан в Гърция след затварянето на балканските граници. Повече от 112 000 души са заседнали в Гърция, пресмятат от UNHCR.

Жителите на Еврос споделят, че дебитът е непрекъснат.

" Вярвам, че през 2019 година имаше повече (пристигания), в сравнение с през 2015 година ", сподели Харис Теохаридис, някогашен кмет на село Питио. " Няма фамилии, които се срещат към този момент. Сега те са всички групи от 20-90 души, всички мъже на възраст под 30 години... Повечето споделят, че желаят да продължат пътя си до Италия . "

Тези, които не желаят да рискуват да открият в морските пристанища фериботите, свързани с Италия, заплащат контрабандни пръстени, с цел да ги прекарат през границата на Северна Македония или Албания.

В петък полицията в Солун избави четирима мъже афганистанци, хванати в капан в корабен резервоар с тв приемници от Китай, който трябваше да пътува с трен през Северна Македония до Унгария.

Мъжете обявиха, че са прекарали три дни в контейнера, откакто са го нахлули в Солун, главната дестинация за мигранти, влизащи от Еврос.

Пристигнаха до границата със Северна Македония, само че контейнерът беше изпратен назад в Солун от защитата, която видя, че не е вярно запечатана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР