Гърция засилва бреговата охрана и разширява взаимодействието си с Европейската

...
Гърция засилва бреговата охрана и разширява взаимодействието си с Европейската
Коментари Харесай

Гърция засилва бреговата охрана заради притока на мигранти

Гърция ускорява бреговата защита и уголемява взаимоотношението си с Европейската организация FRONTEX и НАТО поради засиления приток на мигранти, стана ясно след незабавно съвещание на държавното управление в Атина, съобщи БГНЕС. На срещата в резиденцията на премиера Кириакос Мицотакис по въпросите, свързани с притока на бежанци и мигранти участваха министъра на външните работи, на защитата, на вътрешните работи.
През последните месеци от Турция на гръцките острови в Егейско море всекидневно идват стотици мигранти и бежанци. По данни на Службата по миграция, единствено за последните 4 дни са пристигнали повече от 2000 души. Центровете за банкет на мигранти на островите са претъпкани и се постанова нелегално пристигналите да бъдат превозени до континенталната част на Гърция.
Турция разгласи, че на територията й се намират 4 милиона бежанци и тя не може да ги задържа безпределно дълго. Президентът Ердоган заплаши да отвори границата и да пусне сирийските бежанци на запад в случай че не бъде основана зона за сигурност в северната част на Сирия и в случай че Западът не окаже на Анкара обещаната помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР