Гърция започна да прилага във вторник мерките за икономическа подкрепа

...
Гърция започна да прилага във вторник мерките за икономическа подкрепа
Коментари Харесай

Гърция дава по 800 евро помощ на хората, останали без работа

Гърция стартира да ползва във вторник ограниченията за икономическа поддръжка на компаниите и семействата, наранени от пандемията, оповестява " Катимерини ", представен от “Дневник “. В специфична електронна платформа работещите, чиито трудови контракти са били краткотрайно прекъснати, подават заявления за приемане на директна помощ от 800 евро.

На този декор министър председателят Бойко Борисов изясни, че българите в сходно състояние ще получават безлихвени заеми в размер на 1500 лева (760 евро).

Гръцките банки започнаха да приканват компаниите и кредитополучателите да сключат съглашения за разсрочване на вноските по заеми. Те имат опция да разсрочват до септември за юридическите лица и за три месеца за физическите. Процедурата става по телефона, без да е належащо физическо наличие на кредитополучателите в банковите клонове.

Някои банки разсрочват вноските освен на хората, които получават помощта от 800 евро, само че и на всички кредитополучатели, които са били постоянни платци до момента. Намаления на сумите за заплащане за всички консуматори разгласи и гръцката държавна електрическа компания и други снабдители на електрическа енергия.

Правителството е почнало да възнамерява нов пакет за поддръжка за да включи още 20 - 25 % от компаниите. Така близо 70% от гръцките компании ще получат държавната поддръжка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР