Гърция започна да прехвърля стотици мигранти от хронично претъпканите лагери

...
Гърция започна да прехвърля стотици мигранти от хронично претъпканите лагери
Коментари Харесай

Гърция прехвърля мигранти от претъпкани лагери

Гърция стартира да трансферира стотици мигранти от хронично претъпканите лагери на острови в Егейско море , откакто неправителствени организации сигнализираха за неприятните условия, оповестиха източници, представени от Агенция Франс Прес.

" Сто души са трансферирани тази заран от лагера " Мория " на Лесбос и различен лагер на този остров във Филипиада в Епир с желание да бъдат трансферирани общо 2 000 души до края на идната седмица, 500 в понеделник ", сподели представител на лагер.

В понеделник " Лекари без граници " предизвестиха за последствията за здравето вследствие на хронично препълнените лагери на Лесбос и прибавиха, че персонално са видели доста случаи на опити за самоубийство.

Данни на гръцкото държавно управление демонстрират, че на Лесбос има повече от 11 000 бежанци и мигранти, в това число близо 9 000 в " Мория ".

Прехвърлените са фамилии, младежи, мъже и хора, които са били в лагера от няколко месеца до две години и половина.

Лагерът " Самос " се къса по шефовете, защото в него има 3 600 мигранти в случай, че е приспособен за 650.

По-рано тази седмица еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос и немският външен министър Хайко Маас се срещнаха с гръцките управляващи, с цел да обсъдят миграцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР