Гърция забрани граждани на Сърбия да влизат на територията на

...
Гърция забрани граждани на Сърбия да влизат на територията на
Коментари Харесай

До 15 юли граждани на Сърбия не могат да влизат в Гърция

Гърция забрани жители на Сърбия да влизат на територията на страната от 6 до 15 юли поради влошената епидемиологична конюнктура, съобщи държавният представител Аристотелия Пелони.

След разбор на данните за ситуацията в Сърбия Атина взе решение да забрани влизането на жители през всички гранични пунктове без изключение. Отстъпка може да бъде направена единствено при основна причина за влизане в страната, се споделя в изказването.

Както оповестява РИА Новости, Гърция е известна дестинация за отмора на сърбите.

В Сърбия, както и във всички страни от Западните Балкани, през последните седмици се следи растеж на заболеваемост от ковид. Причината за това е отслабените от държавните управления ограничаващи ограничения и неспазването на разпоредбите от страна на жителите.

По данни на Министерство на здравеопазването, през последното денонощие в Сърбия са умряли 8 пациенти с COVID-19 и са регистрирани нови 325 случая на заразяване. Властите отварят полеви лечебни заведения в огромните градове на страната и пренасочват лечебните заведения.

Общият брой на инфектираните от началото на пандемията 15 829 души, от които 306 са умряли. Максималният брой смъртни случаи по време изключителното състояние там беше по-малко от 10 индивида за денонощие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР