Гърция въвежда нови по-строги мерки за ограничаване на разпространението на

...
Гърция въвежда нови по-строги мерки за ограничаване на разпространението на
Коментари Харесай

Гърция с по-строги мерки срещу коронавируса от 3 ноември

Гърция вкарва нови по-строги ограничения за ограничение на разпространяването на ковид от 3 ноември 2020 година (вторник), 06:00 ч., оповестява от Външното ни министерство.

 По информация на посолството ни в Атина все още няма да се пристъпва към тотално затваряне. Не се не разрешава придвижването от окръг в окръг (каквато възбрана имаше през пролетта), с изключение на в часовете от 00.00 ч. до 05.00 ч. 

 Държавата се разделя на две зони.

В първата зона влизат областите, които сега са в равнище на риск „ зелен “ и „ жълто “. В тази първа зона продължава използването на досегашните ограничения. Въвеждат се и спомагателни ограничения като:

-задължително е носенето на защитна маска, навън и на закрито;

 -забрана за излизане и придвижване по улиците в интервала от 00.00 ч. до 05.00ч.

 -увеличаване до 50% на чиновниците, както от държавния, по този начин и от частния бранш, които да работят от вкъщи;

 -дистанционно образование за университетите;

Във втората зона на „ нараснал риск “ влизат областите, които сега са в „ оранжево “ и „ алено “ (цяла Северна Гърция и Атика). В тази втора зона продължава използването на досегашните ограничения като се прибавят и нови:

-затварят всевъзможен тип заведения (за хранене, кафенета, питейни и т.н). На заведенията за хранене е разрешено да работят на правилото доставка на храна за у дома или за пазаруване на място (take away);

-затварят се местата за забавление;

-затварят се кина, тетри, галерии, музеи;

-затварят фитнес клубовете и местата за спорт на закрито;

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и с генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: ; ; ;.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР