Гърция въвежда изискване за задължителен отрицателен тест за COVID-19 за

...
Гърция въвежда изискване за задължителен отрицателен тест за COVID-19 за
Коментари Харесай

Пътуваме със самолет до Гърция само с отрицателен PCR тест


Гърция вкарва условие за наложителен негативен тест за COVID-19 за идващите със аероплан от България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. По информация на посолството ни в Атина пътуващите до Гърция със самолетни полети от България и Румъния от 28 юли 2020 година ще би трябвало да показват на гръцките гранични управляващи негативен резултат от PCR тест за ковид, осъществен до 72 часа преди влизането им в Гърция.

Само пасажери, които имат документ за негативен PCR тест, ще бъдат допускани в Гърция. Сертификатът за негативен резултат от проба за ковид би трябвало да бъде публикуван на британски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пасажера.

Сертификати, които не дават отговор на тези критерии, няма да бъдат одобрявани. Фалшифицирането на документ се санкционира от гръцкото законодателство.

Пътуващите би трябвало да бъдат тествани лабораторно с RT-PCR посредством взимане на секрет от устата или носа. Тестовете за ковид ще бъдат признавани, в случай че са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са упълномощени от съответните национални органи по акредитация (не безусловно особено за COVID-19).

Мярката не се отнася за гръцките жители, жителите с непрекъснато престояване в Гърция и пътуващите по основни професионални аргументи.

От министерството на външните работи на Гърция оповестяват също, че във вторник (28 юли) и сряда (29 юли) пасажерите, които не са имали време да бъдат тествани преди пътуването си, ще бъдат тествани от способените гръцки управляващи при идването си в Гърция.

В мощ остава условието към жителите, които пътуват със аероплан за Гърция, да попълнят авансово в период от най-малко 24 часа преди идването електронен формуляр за локализация на пасажери (PLF), генериращ QR код, който показват на гръцките управляващи при влизане в страната.

Към момента няма смяна в условията за прекосяване на сухопътните граници сред България и Гърция. Пътуващите към Гърция през сухопътна граница, без значение от тяхното поданство, също наложително преди идването си попълнят в период от най-малко 24 часа преди влизането електронен формуляр за локализация на пасажери (PLF), генериращ QR код.

Туристите могат да минават единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон " със документ за отрицателен резултат от ПСР-тест, публикуван в границите на 72 часа преди прекосяване на границата.

До 4 август влизането и излизането от Гърция на гръцки жители, на притежатели на позволение за престояване в Гърция, на жители, чието главно местоживеене е в Гърция, на товарни камиони за транспорт на артикули, както и на жители, пътуващи по извънредно наложителни служебни/бизнес пътувания (което се потвърждава с подобаващите документи), е позволено само през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа-Нимфеа “.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР