Гърция въвежда допълнителни мерки срещу разпространението на , сред които

...
Гърция въвежда допълнителни мерки срещу разпространението на , сред които
Коментари Харесай

Вечерен час в Атина и Солун


Гърция вкарва спомагателни ограничения против разпространяването на, измежду които и вечерен час от 24 октомври, в това число в Атина и Солун.

Мерките влизат в действие от 6:00 ч. през днешния ден и се отнасят за регионите в страната, които попадат в равнище 3 (повишено наблюдениe) и равнище 4 (повишен риск), съгласно прилаганата четиристепенна карта за оценка на здравния риск от разпространяването на ковид в Гърция, прецизира БГНЕС.

Към момента областите, които попадат в трето равнище, са Атина, Солун, Сяр, Янина, Трикала, Ласити, а в алената зона е област Костур, както и Кефалония и Итака.

По информация на посолството ни в Гърция в регионите, попадащи в равнище 3 и 4, се не разрешава придвижването от 00.30 ч. до 05.00 ч. Изключение се позволява за работещите нощна промяна и незабавните случаи. Целта на мярката е да се ограничи придвижването, вечерните събирания и скупчването на доста хора на едно място.

Навсякъде в страната е наложително носенето на маска, както в закрити пространства, по този начин и навън.

Работното време на заведенията за хранене и на увеселителните заведения е лимитирано в зоните от всички равнища – на територията на цялата страна. Така заведенията ще бъдат затворени от 01.00 ч. след среднощ до 05.00 ч. сутринта в регионите от равнище 1, от 00.30 ч. вечерта до 05.00 ч. сутринта в регионите от равнище 2 и от 00.00 ч. до 05.00 ч. зоните от равнище 3.

Определя се позволен оптимален брой хора за събиране на едно място, а точно до 100 души за зоните от равнище 1, до 50 души за зоните от равнище 2 и до 9 души за зоните от равнище 3.

Въвежда се ограничаване за запълване на потенциала на театри, кина и концертни зали – 65% за зоните от равнище 1; 50% за зоните от равнище 2 и 30% за зоните от равнище 3; за питейните заведения и заведенията за хранене – 80% за равнище 1; 65% за равнище 2 и 50% за равнище 3. Забранено е да има правостоящи.

Контролните органи ще правят засилени инспекции за спазването на ограниченията, най-много в заведенията за хранене и питейните заведения.

По информация на посолството ни в Атина все още не се обмисля изцяло затваряне на Гърция, като управляващите ще продължат практиката за ограничавания на локално равнище при нужда. Към момента цялостна възбрана на обществените събирания навън и на закрито е наложена в областите от равнище 4. Там не работят и музеите, кината, театрите, питейните заведения, заведенията за хранене, нощните заведения, спортните зали и други

При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Атина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР