Гърция в сряда регистрира 262 нови инфекции с COVID-19, което

...
Гърция в сряда регистрира 262 нови инфекции с COVID-19, което
Коментари Харесай

Гърция със скок на новите случаи на коронавирус

Гърция в сряда записва 262 нови инфекции с COVID-19, което е най-високото число от началото на пандемията и е част от непрекъснато възходящата наклонност този месец.
Обществената здравна организация заяви още, че са умряли още двама души, с което общият брой на смъртните вируси е 216.
Броят на пациентите в интензивно лекуване съвсем се е удвоил до 24 в сряда прит 13 предходната седмица.
Властите упрекнаха скока в заразяването с плаващите правила за обществено разграничаване в заведения за хранене, питейни заведения и обществени събирания.
Министърът на опазването на здравето Василис Кикилиас сподели по-рано, че междинната възраст на инфектираните през август е спаднала до 36 години.
" Това може да се случи, даже в случай че сте млади и смятате, че сте неуязвими ", написа министкърът в Туитър.
Гръцкото държавно управление в понеделник разгласи ограничавания за работа през нощта на заведения за хранене и питейни заведения в някои от топ туристическите дестинации.
Въведени бяха и нови ограничавания за влизане на идващи от Балканите и пътуващи със самолети от няколко страни от Европейски Съюз.
Заведения и питейни заведения са затворени от среднощ до 0700 в десетина елементи на страната, в това число известните острови Миконос, Санторини, Корфу, Родос и Крит.
Градовете Солун, Лариса, Волос и Катерини също са наранени, както и полуостров Халкидики, който е известен измежду посетителите на Балканите.
Освен това всички пасажери с полети от Белгия, Чехия, Холандия, Испания и Швеция, идващи от 17 август, би трябвало да дават негативен резултат от тест за COVID-19, получен до 72 часа преди влизане, както и всички пристигания на сушата на границата.
Агенцията за гражданска отбрана предходната седмица направи маските наложителни във всички закрити публични зони.
Правителството изключи общо блокиране, откакто през май последователно възобнови стопанската система и стартира да приема идващите задгранични лица през юни, с цел да избави част от жизненоважния за стопанската система сезон на туризма.
Само 10 % от случаите в Гърция могат да бъдат проследени до непознатите пристигания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР