Гърция - в опит да се справи с щетите след

...
Гърция - в опит да се справи с щетите след
Коментари Харесай

СЛЕД БУРЯТА: Продължава разчистването на щетите в района на Халкидики

Гърция - в опит да се оправи с вредите след потопа в Халкидики. В доста от потърпевшите региони към крайбрежието възвръщат подаването на ток. Затворени пътища към този момент няма. Гръцката войска и стотици спасители не престават да оказват подпомагане за премахване на провалите. Продължава описването на вредите.

Първата къща на Халкидики, която е посрещнала мощния смерч, е построена от компания с българско присъединяване.

„ Собствениците са били тук и са видели по какъв начин морето се подвига 30 метра нагоре. Окото на торнадото е минало тъкмо над къщата. Избива алуминиевите щори от прозорците, чупи самите прозорци ”, споделя Йоргос.

Въпреки че покривът е отвеян, постройката на живописния бряг е издържала на напора на бурята. Съседните здания обаче са по-стари. Вятърът ги е оглозгал до основите.

„ Торнадото се завъртя отсам, мина през прилежащите къщи и продължи към останалата част на крайбрежието ”, изяснява Йоргос.

Крайбрежието и през днешния ден пази следите на стихията. Работата по изчистването обаче не е серпантина, както от страна на притежателите на хотели и вили, по този начин и от страна на локалната власт.

„ Огромни борови дървета бяха нарязани от самите притежатели. Никой не чака страната. Собствениците на парцелите си почистиха, оправиха. Дори и плажната линия почистиха ”, споделя Кирил Веселинов, екскурзиант от България.

„ Властите в Гърция работят бързо, дружелюбни са, спомагат. Приоритет, несъмнено, е човешкият живот ”, съобщи Веселина Миту.

Предстои списък на вредите по всички потърпевши здания и по инфраструктурата.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР