Гърция ускорява проучванията за залежи на природен газ първо в

...
Гърция ускорява проучванията за залежи на природен газ първо в
Коментари Харесай

Гърция ускорява проучванията за природен газ

Гърция форсира изследванията за находища на природен газ първо в северозападната част на страната, оповестява икономическото издание „ Икономикос тахидромос “.

Вчера министър председателят Кириакос Мицотакис заяви, че страната форсира изследванията за природен газ, като се дефинират шест зони. Целта е до края на 2023 година да има ясна картина във връзка с находищата и потенциала им за употреба.

Според „ Икономикос тахидромос “ изследванията ще бъдат ускорени първо в сухопътен сектор в региона на град Янина, Северозападна Гърция и в морска зона северозападно от остров Корфу в Йонийско море.

Сухопътният сектор ще бъде изследван през идната година. Там към този момент са направени сеизмични изследвания и се възнамеряват сондажи. Ако се откри, че залежите могат да бъдат експлоатирани, то създаването на находището ще стартира през 2024 година Изданието напомня, че изследването на региона е почнало през 2014 година

За зимния сезон 2022-2023 година в морската зона северозападно от остров Корфу се плануват сеизмични изследвания, а сондажите там са избрани за 2024 година

За други две зони в Йонийско море към този момент има направени сеизмични изследвания. Там за идната година се възнамеряват по-обширни сеизмични изследвания, а през 2024 година ще бъде изработен сондаж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР