Гърция ускорява проучванията за откриване на залежи на природен газ

...
Гърция ускорява проучванията за откриване на залежи на природен газ
Коментари Харесай

Гърция ускорява проучванията за природен газ

Гърция форсира изследванията за разкриване на находища на природен газ в шест региона, съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис след съвещание в Гръцката компания за ръководство на въглеводородните запаси (ЕДЕИ), на което участваха и представители на гръцката петролна компания „ Хеленик петролиум “, оповестява гръцката национална телевизия ЕРТ.

" Целта е до края на 2023 година да се придобие ясна визия за съществуването на вероятни находища на природен газ ", уточни Мицотакис.

Министърът на енергетиката Костас Скрекас заяви, че ще се основан нова работна комисия, а ЕДЕИ ще изпрати писмо до фирмите, които имат лицензи за изследвания, с което ще ги осведоми за желанието на държавното управление за ускорение на проучвателните действия и оползотворяване на залежите на природен газ.

Според информацията интерес съставляват залежите от природен газ в морските региони, а не находищата на нефт или наземните зони, показва малкия екран. Целта е да се ускорят процедурите по образеца на други страни в района като Египет.

“Имаме индикации за вероятни находища на природен газ, които ни вършат оптимисти “, съобщи след срещата през днешния ден Мицотакис, оповестява в материал по тематиката телевизия „ Скай “. Ако бъде открито, че Гърция има съществени находища „ ще сменяем вноса с националното ни благосъстояние “, е допълнил Мицотакис.

Според отчет на Института за енергетика за Югоизточна Европа в морските региони на страната, където са направени опознавателни сеизмични изследвания, са избрани над 30 вероятни терена за изследване, където би могло да има залежи на въглеводороди.

Мицотакис е показал шест зони, където изследванията ще бъдат ускорени – една в Континентална Гърция и пет в морски региони в Йонийско море и остров Крит, оповестява електронното издание на в. „ Прото тематика “.

Гърция покрива към 40 на 100 от годишните си енергийни потребности с съветски природен газ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР