Гърция удължава срока на изискването за представяне на отрицателен PCR

...
Гърция удължава срока на изискването за представяне на отрицателен PCR
Коментари Харесай

Гърция удължава строгите ограничения за влизане от България

 Гърция удължава периода на условието за показване на негативен PCR тест при влизане в страната от България, заяви на страницата си във Facebook Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Атина до 15 август сънародниците ни, идващи в Гърция по въздух и суша, ще би трябвало да показват негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди пътуването им. Същото изискване важи и за идващите от Румъния и Обединените арабски емирства.

Заетите в бранш земеделие непознати жители (сезонни работници), които изоставен Гърция до 18 август 2020 година няма да бъдат допускани назад на гръцка територия до анулация на актуалното решение.

Носенето на маски в затворени пространства в Гърция, в това число и на местата за поклонение, става наложително. Изключения ще се вършат единствено в заведенията за хранене.

Условието няма да важи за деца под 3-годишна възраст, както и при хора с респираторни болести. Между 3 и 9 август няма да се позволяват правостоящи клиенти в питейни заведения, заведения за хранене и развлекателни центрове.

От през днешния ден до 15 август на събития като сватби, кръщенета и погребения ще могат да се събират не повече от 100 души. Удължават се и рестриктивните мерки за осъществяване на фестивали, панаири и други събития навън до края на месеца. Мерките за обществена отдалеченост по плажове, частни развлекателни яхти и туристически кораби също остават до 31 август.

От 1 август корабите ще могат да пътуват с 80 на 100 от потенциала си. Носенето на маски става наложително към този момент и на откритите пространства на корабите - палубите. Морските и въздушните връзки на Гърция с Турция, Албания и Република Северна Македония ще останат прекъснати до 15 август.

От посолството ни в Атина обръщат внимание, че сега в Гърция се правят масирани инспекции за съблюдаване на всички ограничаващи ограничения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР