Гърция - страната с над 200 населени острова, е скована

...
Гърция - страната с над 200 населени острова, е скована
Коментари Харесай

48-часова стачка на фериботните служители в Гърция

Гърция - страната с над 200 обитаеми острова, е скована от стачка на Синдиката на моряците и пристанищните чиновници. Фериботите остават на котва в пристанищата най-рано до сряда сутринта поради спор за нарастване на заплатите сред профсъюза и работодателите.

Стачката стартира в 6 ч. сутринта, като се очакваше да продължи едно денонощие. Липсата на компромис сред фирмите оператори в морския превоз и моряшкия профсъюз обаче доведоха до удължение на митинга с още едно денонощие.

Това оставя без морски превоз по към 150 хиляди души на ден, колкото приблизително употребяват фериботите в Гърция това лято. По 25 000 тона артикули дневно остават неизвозени.
 Стачка в гръцките фериботи може да остави 200 000 пасажери без транспорт Стачка в гръцките фериботи може да остави 200 000 пасажери без транспорт
Гръцки фериботни компании настояха чиновниците на екипажа да анулират планувана за 3 септември стачка, която съгласно тях, ще остави към 200 000 пътува...
 © Българска телеграфна агенция
Туристическият сезон към момента е в разгара си.

Министерството на външните работи разгласи телефони за информация за наранени от стачните дейности български жители в Гърция. Посолството ни в Атина е готово да оказва помощ с спомагателна информация на предоставените телефонни номера. Гражданите могат да се свързват и с гръцката брегова защита, както и с туристическите компании, чиито услуги са употребявали за резервациите си.

Спорът, довел до стачката, е за това какъв брой огромно да е първото нарастване на заплатите в бранша от 2010 година, когато гръцкото държавно управление разгласи, че страната е пред банкрут и изиска помощ от Европейския съюз и Международния валутен фонд. Те се отзоваха, само че в подмяна на строга политика на бюджетни икономии, в това число заледяване на заплатите.
 Работниците в гръцките фериботни линии оповестиха 24-часова стачка Работниците в гръцките фериботни линии оповестиха 24-часова стачка
Работниците в гръцките фериботни линии оповестиха 24-часова стачка за на следващия ден, която ще засегне островите, разчитащи на морския превоз, съобщи ДПА, като...

Фериботните служащи в този момент упорстват в границите на новия им групов трудов контракт да бъде планувано 5-процентно нарастване до края на 2019 година. Насреща обаче първо им се оферираше едвам 1 %, след това даже 2. Но профсъюзът реши да не отстъпва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР