Гърция спешно поставя ограда, която да спре навлизането на нелегални

...
Гърция спешно поставя ограда, която да спре навлизането на нелегални
Коментари Харесай

Ограда ще възпрепятства мигранти да навлизат в Гърция по река Марица

Гърция незабавно слага ограда, която да спре навлизането на незаконни мигранти по река Марица.

Големи групи мигранти всеки ден вършат опити за влизане в страната, като слагат на риск живота на майки с деца, оповестяват локалните управляващи от Еврос.

Изграждането на оградата на сухопътната граница с Турция ще продължи, съобщи някогашният министър председател Кириакос Мицотакис в предизборната акция. Единственият сектор от където всекидневно се вършат опити за влизане на незаконни мигранти е река Марица.

Трафикантите ги транспортират с лодки до остров на реката и от там гръцките управляващи организират избавителни интервенции. За да се приключи този път, по разпореждане на управлението на министерството на защитата по неотложност се заменя съществуващата до в този момент телена ограда по поречието на реката с висока желязна бариера, написа БНР.

В същото време гръцките управляващи ускориха защитата по цялата сухопътна граница с Турция. Влизането по река Марица е рисковано, тъй като от там трафикантите прекарват доста майки с деца, оповестяват локалните управляващи.

Медиите оповестяват за телефонен диалог сред служебния министър на външните работи с турския му сътрудник за преодоляване на обстановката по границата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР