Гърция ще предприеме всички необходими мерки за защита на националните

...
Гърция ще предприеме всички необходими мерки за защита на националните
Коментари Харесай

АФП: Гърция гони руски дипломати заради намеса в спора с Македония за името

Гърция „ ще предприеме всички нужни ограничения за отбрана на националните си ползи “ след „ намесата “ на съветски представители в разногласието за името с Бившата югославска република Македония, декларирал през днешния ден пред Агенция Франс Прес гръцки държавен източник.

Той отказал да разкрие „ ограниченията “ или да даде още елементи след обява във вестник, че Гърция възнамерява да изгони двама съветски дипломати и да забрани влизането в страната на още двама.

„ Имаше проблем с интервенция в тази ситуация с Македония “, споделил източникът, като добавил, че обичайно положителните връзки с Русия остават непроменени.

Според днешния брой на в. „ Катимерини “, който се базира на дипломатически източници, Атина има намерение „ неотложно да изгони двама дипломати, в това число Виктор Яковлев, който работи в съветското посолство в Атина “.

Говорител на съветското външно министерство в Москва декларирал пред Агенция Франс Прес, че ще бъдат подхванати реципрочни ограничения, както постоянно става в такива обстановки.

Атина и Скопие подписаха предишния месец съглашение за разрешаване на 27-годишния спор за името на Македония. Договорът, който планува новото име на страната да е Република Северна Македония, към този момент бе утвърден от Народното събрание в Скопие, само че наесен в страната следва референдум за новото име.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР