Гърция ще предложи субсидии на по-голямата част от гръцките домакинства

...
Гърция ще предложи субсидии на по-голямата част от гръцките домакинства
Коментари Харесай

Гърция предлага субсидии за сметките за тока в помощ на домакинствата

Гърция ще предложи дотации на по-голямата част от гръцките семейства до края на годината , с цел да направи разноските за сила по-достъпни на фона на растящите цени на газа. Това разгласи гръцкият енергиен министър, представен от " Ройтерс "

Схемата е част от ограничения за подкрепяне, оповестени в събота от премиера Кириакос Мицотакис за подкрепяне на гърците да се оправят с по-високите потребителски цени.

" Налице е интернационална енергийна рецесия ", означи енергийният министър Костас Скрекас пред кореспонденти, като добави: " Нашето държавно управление реши да поддържа тези, които видяха сметките си увеличени. "

Финансираният от държавното управление механизъм, който се прави оценка на 150 млн. евро, ще включва дотация от 9 евро за първите 300 киловатчаса, употребявани от гръцки семейства на месец, посочи Скрекас, добавяйки, че схемата ще обхване към 70% от семействата.

Годишното еднократно заплащане от държавното управление на хората с ниски приходи, които да им оказват помощ да купят мазут за зимата, също ще бъде увеличено с 20%.

Public Power Corp. (PPC), главната електроцентрала в Гърция, която е 51% благосъстоятелност на страната, също ще предложи по -големи отстъпки на семействата, с цел да смекчи нарастването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР