Гърция ще повиши месечното ограничение за изтегляне на средства от

...
Гърция ще повиши месечното ограничение за изтегляне на средства от
Коментари Харесай

Гърците вече имат право да теглят до €5000 от банките на месец

Гърция ще увеличи месечното ограничаване за евакуиране на средства от банковите сметки на жителите до 5 000 евро, предава Reuters, цитирайки разпореждане на Министерството на финансите.

Досега ограничаването бе 2 300 евро. То е част от ограниченията, наложени за първи път през лятото на 2015 година, с цел да се ограничи изтеглянето на кеш от банките на върха на дълговата рецесия.

След осем години на стопански и политически разтърсвания и три избавителните финансови стратегии, Гърция най-накрая се намира близо до сполучливото излизане от тези стратегии. През този интервал управляващите в Атина бяха принудени интернационалните заеми при условия доста лимитирани бюджетни разноски и тежки промени в стопанската система и обществената сфера.

Размерът на гръцкия дълг все още надвишава 300 милиарда евро, като степента и изискванията за неговото облекчение, към този момент не са ясни.

Напоследък икономическата обстановка в Гърция се усъвършенства значително. Така общият позитивен баланс на бюджета на Гърция се е нараснал предходната година до 0,8% от Брутният вътрешен продукт. Първичният бюджетен остатък е бил 4,2% от Брутният вътрешен продукт, до момента в който интернационалните кредитори изискват той да е 1,75% от брутния вътрешен артикул на страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР