Гърция ще получи първият втечнен природен газ (ВПГ или LNG)

...
Гърция ще получи първият втечнен природен газ (ВПГ или LNG)
Коментари Харесай

Гърция ще получи първият LNG от САЩ до края на годината


Гърция ще получи първият полутечен природен газ (ВПГ или LNG) до края на тази година, като той ще бъде претрупан на LNG терминала в Ревитуса, излиза наяве от известие на министерство на околната среда и енергетиката на Гърция.

„ Това е първата партида LNG, импорт от Съединени американски щати за Гърция в отговор на общите старания на двете страни за по-тясно съдействие в региона на енергийната сигурност в региона на Югоизточното Средиземноморие. Природният газ ще играе преходна роля в обезпечаване на енергийната сигурност на Гърция в подтекста на преструктуриране на енергийния баланс и производството на сила от възобновими източници за реализиране на равнищата, избрани в Националния проект за енергетика и климат “, декларират от Министерство на енергетиката.

В сходство със съглашението сред гръцката газова компания DEPA и американската CHENIERE, доставката на LNG в размер от 150 хиляди куб м (или 1 000 000 МВтч) ще се реализира на 29 декември.

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас по време на визитата си в Съединени американски щати през октомври 2017 година и договарянията с президента Доналд Тръмп съобщи, че Гърция има желание да купува американски LNG.

Съобщението за първата доставка, както разясняват интернационалните организации съответствува с началото на стратегическия разговор сред Съединени американски щати и Гърция, който ще се организира в Съединените щати.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР