Гърция ще поеме разходите по настаняването на всеки турист, който

...
Гърция ще поеме разходите по настаняването на всеки турист, който
Коментари Харесай

Гърция поема разходите на всеки турист, който даде позитивни проби за COVID-19

Гърция ще поеме разноските по настаняването на всеки екскурзиант, който даде положителни проби за COVID-19 по време на престоя си в страната. Това съобщи представителят на държавното управление в Атина Стелиос Пецас пред публицисти, написа електронното издание на вестник Kathimerini, представено от организация " Фокус ".
" Правили сме го преди и ще продължим да го вършим ", сподели представителят по време на брифинг. " Очакваме доста по-малко случаи на ковид, надяваме се да няма никакви ", добави той и означи, че гръцкото държавно управление чака епидемиологичната конюнктура в Европа, откъдето идват множеството туристи, да се усъвършенства значително в околните дни. 
" Нашата цел е да осигурим оптималната сигурност за жителите и посетителите ".
Все още не е ясно дали държавното управление ще заплаща и за медикаментите и храната на инфектираните туристи. Подобен проект беше разгласен и от Кипър по-рано.
Очаква се Гърция да отвори границите си за интернационалните полети от 29 страни, в това число от България, на 15 юни като по този начин туристите ще могат да влязат на територията на страната без да има потребност от тест за COVID-19 или насилствена карантина.
Ниският брой на смъртните случаи в Гърция - 179 умряли - се дължи на положителните ограничения за сигурност, които управляващите са взели в точния момент, обявиха от Министерството на здравеопазването. По-рано в Гърция бяха отворени началните учебни заведения, хотелите, откритите кина и басейните.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР