Гърция ще отвори за туристически пътувания един от граничните пунктове

...
Гърция ще отвори за туристически пътувания един от граничните пунктове
Коментари Харесай

Гърция отваря ГКПП „Кулата-Промахон“ за туристи в края на май

Гърция ще отвори за туристически пътувания един от граничните пунктове с България в края на месец май - „ Промахон-Кулата ". Това е записано в показан на държавното управление отчет от Теодорос Караоглу, заместник-министър на вътрешните работи на Гърция, отговарящ за Македония и Тракия.

4 от 13-те гранични пункта да бъдат отворени в края на март, с цел да бъде избавен летният сезон в Северна Гърция, предлага Караоглу, написа „ Катимерини ". Това са Кипи - на границата с Турция, Промахон - най-натовареният пункт на границата с България, Евзони - на границата със Северна Македония и Кристалопиги - „ вратата " към Албания.
Прилагане на 24-часови здравни ограничения на тези пунктове, като наложително е меренето на температура, предлага Караоглу.
Нови здравни стандарти това лято ще се ползват както на граничните пунктове, по този начин и в хотелите, заведенията за хранене и плажовете. Хотелиери ще мерят температурата на туристите при всяко тяхно влизане. Менюто в заведенията за хранене няма да бъде на книжен притежател, а ще се вижда от клиентите на телефоните им. Освен по-голяма отдалеченост сред шезлонгите на плажа, тук-там към този момент се слагат транспарантни ограничители. Медиите в южната съседка показват резултати от изследване, съгласно които едвам половината от гърците ще отидат на море това лято. Туристическият отрасъл се надява да избави сезона с посетители от България, Турция, Македония, Румъния и други балкански страни.
От юни ще стартира отварянето на хотелите в Гърция, а дейните сезон ще започва от 1 юли.
Очаква се през юни Гърция да предложи на България и отварянето на „ Маказа " за всеобщо прекосяване на туристи.
Превод: 24rodopi.com

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР