Гърция ще осигурява между 70 и 210 евро месечно на

...
Гърция ще осигурява между 70 и 210 евро месечно на
Коментари Харесай

Гърция ще плаща част от наема на близо 260 домакинства в страната през тази година

Гърция ще обезпечава сред 70 и 210 евро месечно на семейства в страната, които не могат да покрият наема си на жилище. За 2019 година Атина ще подкрепи близо 260 хиляди фамилии, а общият бюджет за дотациите за тези 12 месеца е 304 милиона евро.

От локалното издание Kathimerini напомнят, че в началото оповестеният бюджет е бил двойно по-голям или 600 милиона евро.

" Първоначалният бюджет бе понижен на половина, в началото с цел да се избегнат съкращенията на пенсиите и в този момент, с цел да бъдат обезпечени повече пари за отбрана на семействата, които не могат да покриват ипотеките си ", показват от медията.

Преди дни стана ясно, че Атина възнамерява да вложи до 1 милиард евро в банките в страната през идващите 5 години за да субсидира част от ипотечните заеми на жители.

Онлайн платформата, на която гръцките фамилии ще могат да аплайват за дотация за наема на жилище ще бъде дейна от идната седмица. Очакванията са от нея да могат да се възползват близо 260 хиляди семейства от към 1,103 милиона такива, живеещи чартърен.

Според проектите изплащането на първите дотации би трябвало да стартира през април месец. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР